Контакты

Kokk
Дополнительная информация:
2025/26. õppeaastal vastuvõttu ei toimu!
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Õppekava |
---|---|---|---|---|
Kutsekeskhariduse esmaõpe, tase 4 | Statsionaarse koolipõhine õpe | Põhiharidus | 3 aastat | Vaata õppekava SIIT. |
- Koka põhitöö on kvaliteetsete toitude valmistamine ja serveerimine.
- Toiduvalmistamisoskuste kõrval on olulised meeskonnatöö, hea füüsiline tervis ja vastupidavus ning korra- ja puhtusearmastus.
- Koka töö on loominguline. Ta saab sööjatele pakkuda elamust nii toidu maitse kui ka välimusega.
- Kokad töötavad erinevates toitlustusasutustes: restoran, pubi, kohvik, söökla
Loe lisaks: http://ametid.rajaleidja.ee/Kokk
Põhiõpingute moodulid:
- Toitlustamise valdkonna ja õpingute alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustamine
- Menüü planeerimine
- Praktiline töö suurköögis
- Toiduvalmistamine
- Menüü koostamine ja kalkulatsioon
- Praktiline töö restoranis
- Praktika
Valikõpingutest on võimalik näiteks õppida lisaks joogiõpetust, pagari- ja kondiitritööd, peoteenindust, värvusõpetust ja lilleseadet jne. Edukamatel õpilastel on võimalus sooritada praktika välisriikides. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam.
Meil on
Kaasaegsete profiseadmetega varustatud õppeköök, renoveeritud õpilaskodu, head koostööpartnerid, loometööd soodustav asupaik, tore meeskond. Õppetööväliselt on õppijatel võimalus tegeleda hobidega ja teha sporti, nt. käia jõusaalis, keraamikaringis või vibutrennis jne.
Teilt ootame
Kohusetundlikku ja aktiivset osalemist õppetöös, huvi kokatöö vastu, stressitaluvust, valmidust osaleda õppetöövälistes sündmustes ja rõõmsat meelt.
Tööohutus ja töötervishoid
Köögis töötamisel peavad õppijal olema:
- kehtiv tervisetõend
- kokariided
- koka jalanõud
Kokariided tellitakse koolis esimese kuu jooksul.
Sisseastumine
- 2025/26. õppeaastal vastuvõttu ei toimu.
Lisainformatsiooni saad
Toitlustus- ja koduteeninduse erialade osakonna juhtivõpetajalt